Rattenbestrijden.com Gratis advies en oplossingen om ratten te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8505

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
hoe ratten bestrijden

Hoe ratten bestrijden?

Hoe ratten bestrijden?

Hebt u het vermoeden dat er ratten in of onder uw huis lopen? Dit kan een groot probleem vormen.

Ratten zijn in staat om uw spullen te beschadigen en kunnen ook ziektes bij zich dragen. Het is noodzaak om zo snel mogelijk de ratten te vangen en te verdelgen.

Wilt u weten hoe u ratten kunt bestrijden? Lees dan verder want in deze tekst krijgt u informatie over ratten, en hoe ratten bestrijden in zijn werk gaat.

Tekenen van een rattenplaag

Voordat we u uitleggen hoe ratten bestrijden in zijn werk gaat, is het van belang om een rattenplaag goed te herkennen.

Een rattenplaag kunt u meestal snel ontdekken aangezien de ratten duidelijke sporen van hun aanwezigheid achterlaten.

U zult in veel gevallen de uitwerpselen van de ratten tegenkomen. Deze zijn klein, donker en langwerpig, en kunt u vaak vinden in keukenkastjes, onder de boekenkast of in de garage. Deze plekken zijn meestal warm en afgeschermd. Dit is iets waar ratten dol op zijn. Soms bouwen ze hier ook hun nest.

Als de ratten onder uw huis of in de muren zitten zult u krassende geluiden kunnen horen. Ook kunt u de rattenplaag herkennen aan een aparte geur van muskus en ammonia op de plekken waar zij graag zitten.

Verder kunt u de aanwezigheid van ratten opmerken door te letten op verpakkingen die open zijn geknaagd, meubels waar aan geknaagd is, of snoeren die doorgeknaagd zijn.

Een rattenplaag voorkomen

Ratten zijn dol op de warmte en het voedsel in uw huis. Dit is dan ook de reden dat uw huis voor ratten de perfecte plek is om te gaan wonen. Jonge ratten zijn in staat om door hele kleine gaten naar binnen te kruipen.

Om een rattenplaag te voorkomen is het dichtstoppen van alle gaten dus belangrijk. Ook het goed afschermen van uw voedsel kan preventief werken.

Ratten zijn slecht voor de gezondheid

Via de uitwerpselen, de urine en het speeksel van ratten kunnen bacteriën, virussen en parasieten verspreid worden door uw huis. Hierdoor is de kans groot dat u hier vroeg of laat mee in aanraking komt. Dit kan serieuze consequenties hebben voor uw gezondheid.

Rattenbeetkoorts is een voorbeeld van een door ratten overdraagbare ziekte. U kunt ziek worden door in aanraking te komen met de urine van een rat, waarna u symptomen kunt krijgen die aardig overeenkomen met een ernstige griep. Deze ziekte komt gelukkig niet vaak voor. De kans dat u salmonella oploopt door aanraking met een ziektekiem achtergelaten door een rat is echter vele malen groter.

hoe ratten bestrijden

Hoe ratten bestrijden?

Een algemeen beeld over hoe u ratten kunt bestrijden dat veel mensen hebben is dat een rattenplaag op te lossen valt door middel van vergiftiging of het plaatsen van rattenvallen. Dit is vaak inderdaad de beste manier om ratten in huis te bestrijden.

Het zelf aanpakken van een rattenprobleem brengt echter moeilijkheden met zich mee.

Ratten bestrijden gaat meestal niet zo makkelijk en snel als u in eerste instantie misschien verwacht. Ratten planten zich in een hoog tempo voort, waardoor u aan het bestrijden blijft. U zult de ratten alleen kunnen verdelgen door de bestrijding zeer grondig aan te pakken.

Als dit niet is hoe ratten bestrijden het beste gedaan kan worden, wat kunt u dan wel doen tegen dit ongedierte?

Hoe ratten bestrijden wel effectief gedaan kan worden

In het geval van een grote kolonie of een terugkerende plaag is het verstandig om een professional uw ratten te laten verdelgen. Met jarenlange ervaring zal al snel gevonden worden welke oplossing het beste bij u past.

Een professional zal altijd rekening houden met het milieu, en zal bovendien het vangen en verdelgen van de ratten zo humaan mogelijk aanpakken. Op deze manier zal uw rattenplaag efficiënt en veilig verholpen worden, en hoeft u zelf niet uit te zoeken hoe u ratten kunt bestrijden.

Hulp nodig met ratten bestrijden?

Als u hulp nodig heeft met het bestrijden van uw rattenplaag kunt u om advies vragen over uw persoonlijke situatie door vrijblijvend te bellen met het nummer hieronder, of door het contactformulier op de website in te vullen.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8505, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte