Rattenbestrijden.com Gratis advies en oplossingen om ratten te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8505

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
ratten bestrijden

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden is niet eenvoudig.

Ratten zijn verantwoordelijk voor de overdracht van vele ziekten. Hun voedingsgewoonten zijn destructief en hun nestgedrag kan zelfs structuur van besmette gebouwen in gevaar brengen.

Maar ratten zijn schuw en de mens zal als de populatie van ratten laag is de beestjes meestal niet eens zien. Daarom kan een besmetting met ratten moeilijk te bevestigen of aan te tonen zijn.

Hoe ratten bestrijden?

Het is wel belangrijk te weten of er ratten in uw huis, tuin of in de wat wijdere omgeving aanwezig zijn.

De meest duidelijke tekenen van een besmetting met ratten is de aanwezigheid van dode of levende ratten. Ratten zullen zich meestal goed verbergen, mits er genoeg ruimte is.

Dus als ratten worden waargenomen, is het meestal al te laat. Meestal is er dan al sprake van een grote besmetting. Wanneer de ruimte wordt beperkt als gevolg van toegenomen ratten populatie, worden de ratten gedwongen naar buiten te komen op zoek naar voedsel.

Uitwerpselen kunnen gevonden worden, maar dat wijst op een gezonde, goed gevoede bevolking van ratten. U kunt ook ratten opmerken omdat ze de neiging hebben om vuil of vetvlekken langs muren en vloeren te maken.

Als deze duidelijke tekenen niet aanwezig zijn, moet u de omgeving grondig onderzoeken op de routes en paden van ratten. De ratten laten sporen achter in het gras en lage begroeiing in hun foerageergebied.

Er zijn echter ook paden van andere knaagdieren.

Ratten hebben de neiging om hetzelfde pad te blijven volgen nadat ze eenmaal een route hebben gemaakt.

ratten bestrijden

 

Ratten wonen in de natuur in holen in grazige dijken, onder de wortels van de bomen en aan de randen van de bestrating en putdeksels. Nesten van ratten kunnen ook in huis gevonden worden, op vlieringen, op zolders, onder de vloer en op andere donkere, zelden bezochte plaatsen.

Een van de belangrijkste kenmerken waaraan u de aanwezigheid van ratten kunt herkennen is dan ook aan geritsel en gerommel op bijvoorbeeld uw zolder.

Vaak zijn dit ratten, muizen of steenmarters.

Ratten kunt u dus herkennen aan:

  • De aanwezigheid van dode of levende ratten
  • Uitwerpselen van ratten
  • (Knaag)schade aan uw spullen
  • Looproutes
  • Geluidsoverlast

Ratten bestrijden in huis

Ratten knagen onophoudelijk op materialen zoals plastic en hout. De aanwezigheid van de beschadigde materialen en grote gaten in de vloeren en muren zijn zeker tekenen van besmetting. De tandafdrukken van ratten zijn groot en ruw in uiterlijk. Ratten bestrijden in huis is geen klusje voor de doe-het-zelver.

Bij een besmetting is het beter een professioneel ongediertebestrijder te raadplegen. Hoewel er verschillende vallen te koop zijn in speciale dierenwinkels en op de afdeling ijzerwaren van supermarkten vangt men daarmee alleen individuele exemplaren en dat zal niet effectief zijn tegen een besmetting.

Bovendien, ratten hebben de neiging voorzichtig te worden wanneer ze onbekende voorwerpen tegen komen in hun gevestigde foerageergebied en op hun paden, waardoor vele vallen in eerste instantie niet effectief zijn.

bruine rat bestrijden

Foto: usdagov

Ook ratten bestrijden in de tuin is niet makkelijk

De tuin is onderdeel van her foerageergebied van de ratten. Maar omdat ze zo goed zijn in het verstoppertje spelen zult u in de meeste gevallen niet eens merken dat er ratten in uw tuin zijn.

Ook hier is het beter contact op te nemen met een specialist. Een specialist heeft de ervaring en ziet daarom wel de paden en routes die de ratten volgen, terwijl dat voor u meestal alleen maar vlekjes in het gras zijn.

Ratten bestrijden tips

Zelf ratten bestrijden

Er zijn wel een paar dingen die u zelf kunt doen. Voorkomen is beter dan genezen. Wanneer u weet dat ratten zoeken naar materiaal om nesten mee te bouwen, en dat ze die nesten bouwen op onbereikbare plaatsen, dan kunt u iets doen.

Inspecteer zelf regelmatig het hele huis, alle hoekjes en gaatjes. Laat gaten niet open en repareer beschadigingen.

Ratten hebben niet veel ruimte nodig om binnen te komen, dus let ook op heel kleine openingen.

Houdt bij het schoonmaken, stoffen of stofzuigen uw ogen goed open en let op bewegingen van zich verstoppende ratten.

Vooral op zolders, in het fietsenhok of in de schuur moet u regelmatig opruimen en schoonmaken. Als ratten vaak gestoord worden door dat schoonmaken zullen ze een ander plek opzoeken.

Het strooien van gif, zogenaamde rattengif, in huis of in de omgeving kan heel gevaarlijk zijn.

Rattengif is een middel dat de stolling van het bloed tegengaat. De ratten gaan dan inderdaad dood, maar ook uw voor huisdieren, kinderen en uzelf kan het gevaarlijk zijn.

Ratten laten bestrijden

Veruit het beste wat u kunt doen, is zo snel mogelijk contact opnemen met een professionele bestrijder.

Deze heeft ervaring met het bestrijden met ratten en weet exact de stappen die u moet nemen om zo snel mogelijk van de vieze rattenplaag af te komen.

U kunt direct een vrijblijvende offerte aanvragen via het formulier hieronder voor de bestrijding van de ratten. Of u kunt telefonisch met het nummer onderaan dit bericht bellen.

Wij helpen u graag van uw rattenprobleem af.

Dit is een message!

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8505, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte