Rattenbestrijden.com Gratis advies en oplossingen om ratten te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8505

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
ratten vangen

Hoe ratten vangen?

Heeft u last van ratten in uw huis, schuur of kippenhok, dan is dat een heel vervelend probleem.

Misschien denkt u één rat is niet zo erg, maar voordat u het weet heeft u heel veel ratten.

Ratten planten zich heel erg snel voort. En als u eenmaal last heeft van een rattenplaag, dan komt u daar niet zo gemakkelijk van af. Laat het ratten vangen dan ook over aan een specialist op dit gebied.

Hoe ratten vangen?

Ratten vangen kan op verschillende manieren gebeuren.

U kunt gebruik maken van rattenvallen of rattengif. Maar u kunt de ratten ook verjagen met apparaten die een ultrasoon geluid vervaardigen.

Bij het gebruik van al deze middelen bent u nooit voor 100% zeker dat u ook daadwerkelijk van de rattenplaag afkomt. Lukt het niet, dan heeft u veel geld voor niets uitgegeven.

Zeker bij het ratten bestrijden met ultrasoon geluid hebben experts grote vraagtekens. Dit schijnt nauwelijks te werken.

Gif lijkt een goede oplossing voor het vangen van ratten, maar wellicht wilt u hier nog een keer over nadenken voor u besluit om dit te doen.

Wanneer een rat gif binnen krijgt, gaat het beestje niet meteen dood. De rat heeft nog tijd om terug te gaan naar zijn nest. Als het daar vervolgens sterft door het gif, gaat het lijkje rotten en stinken en gaan er maden in groeien. Hierdoor heeft u straks niet alleen last van ratten, maar ook van andere soorten ongedierte in uw woning.

Ratten vangen

U kunt ratten vangen zonder gif, dit kan door het gebruik van verschillende rattenvallen. De meeste rattenvallen zijn dodelijk, maar er zijn ook rattenvallen waarin de rat blijft leven.

U kunt dan ook kiezen uit een rattenklem, dit dood de rat of uit een inloopval. De rat kan dan buiten uitgezet worden. Echter komt u op deze manier in de meeste gevallen niet van uw rattenprobleem af.

Ratten vangen met lokaas

Heeft u last van een kleine rattenplaag dan is het plaatsen van rattenklemmen vaak voldoende. Is de rattenplaag echter groot dan is het ratten vangen met alleen maar rattenklemmen niet afdoende.

Het vangen van ratten door middel van rattenklemmen moet dan gecombineerd worden met rattengif. Deze rattenkorrels zijn eetbaar en dus een goed lokaas om ratten te vangen. Dit dient gedaan te worden door een deskundige bestrijder.

Ratten vangen tips

Een rattenplaag is heel vervelend en moet zo snel mogelijk bestreden worden.

Wij raden u aan om niet zelf aan de slag te gaan. Ratten kunnen namelijk ziektes met zich mee dragen en agressief reageren wanneer zij zich bedreigd voelen.

Daarnaast werken de bestrijdingsmethoden die u zelf kunt toepassen vaak niet of nauwelijks waardoor u niet van het probleem af komt.

Ons advies is dan ook om direct een professionele bestrijder in te schakelen.

Gespecialiseerde ongediertebestrijder

Eén van de ratten vangen tips is, dat u een rattenplaag het beste kunt laten bestrijden door een gespecialiseerd ongediertebestrijder.

Deze kan de rattenplaag op een veilige manier bestrijden. De expert weet precies hoe hij de rattenklemmen met het gif effectief kan neerzetten, omdat hij duidelijk het verschil kan zien tussen looproutes, nestplaatsen en verblijfplaatsen.

Niet zelf experimenteren

Het lokaas voor ratten is leverbaar in blokken en in korrels. Deze mogen eigenlijk alleen maar gebruikt worden in rattendozen en rattenkisten.

Bij het gebruik van rattengif is het belangrijk dat de rat geen ander voedsel kan vinden, anders zal hij zeker niet op het lokaas afkomen. Het is niet verstandig om zelf met het rattengif te experimenteren, omdat dit gevaarlijk is.

U kunt het beste een officiële rattenbestrijder in de arm nemen.

Keuze maken voor aanpak ratten vangen

Heeft u last van een rattenplaag, dan wilt u daar natuurlijk zo snel mogelijk van af. Er zijn verschillende materialen in de handel om ratten te vangen op een vriendelijke en een niet vriendelijke manier.

In de meeste gevallen blijkt dat als u zelf gaat experimenteren dat u niet van de ratten afkomt, terwijl een gespecialiseerd rattenbestrijder dit wel lukt.

ratten vangen

Kosten van ratten vangen

Het bestrijden van ratten kost altijd geld.

Bestrijdt u de ratten zelf en het lukt niet, dan hebt u onnodige kosten gemaakt, want u bent nog steeds niet van de rattenplaag verlost.

U kunt dan ook het beste een gespecialiseerd ongediertebestrijder laten komen. Natuurlijk zijn hieraan kosten verbonden, echter u bent dan wel gegarandeerd dat na de bestrijding de ratten ook daadwerkelijk weg zijn.

Oplossingen rattenplaag

Bent u opzoek naar een oplossing voor uw rattenplaag, ga dan niet zelf experimenteren, maar maak een afspraak met een rattenbestrijder.

Misschien vraagt u zich af hoe ratten vangen dan wordt uitgevoerd?

Een rattenbestrijder zal ook gebruik maken van rattenklemmen en rattengif. Echter vanwege zijn vakkennis kan het ratten vangen op een effectieve manier uitgevoerd worden.

Wilt u snel van uw rattenplaag af, maar wilt u van tevoren weten welk kostenplaatje hier aan verbonden is?

Vraag dan vrijblijvend informatie aan door middel van ons aanvraagformulier. U weet dan precies waar u aan toe bent en u komt niet plotseling voor onvoorziene uitgaven te staan.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8505, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte