Rattenbestrijden.com Gratis advies en oplossingen om ratten te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8505

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
Rattenplaag in huis

Rattenplaag in huis

Een rattenplaag in huis herkennen is niet eenvoudig.

Ratten zijn meesters in het verborgen blijven, maar ze laten natuurlijk wel sporen achter. En die sporen, daar gaat het om.

Het eerste, de rattenplaag  in huis herkennen.

Rattenplaag in huis herkennen

Hoort u bijvoorbeeld krabbende geluiden achter de wanden van uw huis of het tikkende geluid van rennende voetjes die van boven naar beneden door het huis gaan, mogelijk hebt u een rattenplaag in huis. Hoe zijn die ratten achter de wanden terechtgekomen?

De meeste ratten in huis zijn daar geboren, maar op een bepaald moment moeten ratten van buiten naar binnen zijn gekomen.

Ratten hebben maar een kleine opening nodig om binnen te komen, een kier onder een deur of een raam, de luchtroosters in de muren en zelfs de schoorsteen op het dak kan al genoeg zijn.

Ratten wonen graag in huizen waar ook mensen wonen.

Het zijn oorspronkelijk knaagdieren, maar ze hebben een geweldig aanpassingsvermogen. Van hun gewone dieet, noten,zaden en granen zijn ze in de loop van de tijd opportunisten en alleseters geworden.

Het huis biedt de rat dus bescherming tegen het weer, een plaats om een nest te beginnen en een bron van voedsel.

Zoeken naar voedsel

En wij mensen gebruiken hetzelfde voedsel als de ratten, de ratten zijn cultuurvolgers. Een paar ratten in huis zou niet eens een groot probleem zijn, als ze niet al te veel moeite hoeven te doen om voedsel te vinden.

Wanneer ratten op zoek gaan naar voedsel kan niets hen tegenhouden. Dan richten ze ook de
meeste schade aan, ze vreten zich door houten wanden, elektrische kabels en leidingen heen om aan voedsel te komen.

De gevolgen van de rattenplaag in huis kunnen ernstig zijn, ze kunnen veel schade aanrichten.

De rattenplaag  in huis bestrijden

Ratten zijn geen huisdieren, dat wil zeggen, de wilde ratten die ziekten als toxoplasmosis (Toxoplasma gondii) en de builenpest (Yersinia pest) verspreiden. De tamme ratten die in de dierenwinkel te koop zijn stammen wel af van hun wilde soortgenoten.

Een rattenplaag in huis is niet te bestrijden door hier en daar een paar vallen neer te zetten in de hoop dat deze slimme dieren er in lopen.

Wanneer u denkt een rattenplaag in uw huis te hebben, begin er liever niet zelf aan die te bestrijden.

Daarvoor is speciale kennis nodig. Kennis over ratten en hoe ze leven, zich vermenigvuldigen en hoe ze daarvoor andere ratten aanlokken.

Vakkennis voor het bestrijden van een rattenplaag

Al die kennis, samen met de kunde in het omgaan met bestrijdingsmiddelen zetten we als specialisten in ongediertebestrijding in. Een rattenplaag in huis herkennen is slechts een kant van het vak.

Hoe weet de ongediertebestrijder of hij te maken heeft met een plaag? Of met een verdwaalde familie van ratten die toevallig in uw huis woont?

Al zijn ratten nog zo goed in zich schuil houden, ze kunnen bepaalde sporen niet verbergen. Een van de aanwijzingen die een rattenvanger helpt is de hoeveelheid uitwerpselen op de paden die ratten volgen.

Zijn er veel van de donkere keuteltjes, dan zijn er ook veel ratten. Maar het inschatten van min of meer de juiste aantallen is belangrijk voor het maken van een goede planning. Een professionele bestrijder gaat ook op zoek naar nesten, de plaatsen waar de ratten het huis binnenkomen en waar ze weer naar buiten gaan.

Ook de routes zijn belangrijk. Wanneer er namelijk besloten wordt vallen te gebruiken moeten die worden opgezet waar de ratten er in kunnen lopen.

Maar het meest belangrijke is is de bron opzoeken. Waar komen de ratten vandaan en hoe zijn ze het huis binnen gekomen.

Daarvoor moet uw huis grondig geïnspecteerd worden. Vergeet niet dat ratten maar weinig ruimte nodig hebben om ergens binnen te komen.

Alleen al daarom is het een klusje dat u beter niet zelf doet. Het is vakwerk.

Laat de rattenplaag in huis bestrijden door een specialist.

Neem hieronder telefonisch contact met ons op, of vraag een vrijblijvende offerte aan voor een rattenplaag in huis bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8505, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte