Rattenbestrijden.com Gratis advies en oplossingen om ratten te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8505

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
woelratten bestrijden

Woelratten bestrijden

Op deze pagina leggen we u meer uit over Woelratten bestrijden.

Wanneer er ratten gesignaleerd worden is een ieder in deze omgeving op zijn hoede.

Een rat is wel het laatste dier waar mensen op zitten te wachten. Onhygiënisch ongedierte dat ziektes overbrengt.

De woelrat is een bepaalde soort rat die zich ophoudt in waterrijke gebieden. Dit dier is een beschermde diersoort maar kan erg veel last veroorzaken. Met name wanneer ze zich ophouden in woongebieden. De woelratten bestrijden is wat er dan moet gebeuren.

De woelrat is eigenlijk dezelfde als de waterrat en is een knaagdier. Ze zijn familie van de woelmuizen. Het is een goede zwemmer en duiker en zit altijd dicht bij een water.

De volwassen woelrat kan wel tot 23 cm worden. Dus wanneer er een aantal in de tuin bij de vijver zitten moet de bestrijdingsdienst de woelratten bestrijden. Het verschil met de bruine rat is dat de woelrat een kortere staart heeft en een stompe snuit.

Het is wel belangrijk dat de woelrat bestrijding weet of het om een woelrat gaat of om een bruine rat.
De woelrat is ’s nachts actief maar ook overdag. Hij wordt dus als een dagdier gezien.

De bruine rat is altijd ’s nachts actief. Deze ziet u overdag niet. Wanneer er steeds overdag ratten worden waargenomen ga er dan maar vanuit dat het om de woelrat gaat en kunt u gaan nadenken hoe woelratten te bestrijden.

Woelratten bestrijden

De woelrat is een echte vegetariër. Ze eten planten en graven gaten in de tuin. Het gazon wordt kaal gevreten en de wortels van planten worden verorberd. Dit kan er voor zorgen dat alle planten in de tuin het loodje leggen. De ongediertebestrijder kan deze woelratten bestrijden op een professionele manier.

Woelrat bestrijding

De woelratten vangen is niet geschikt om als leek te doen. Dit moet door specialisten met ervaring worden gedaan.

Woelratten graven gangen aan de waterkant van rivierbeddingen waar hun woongebied ook is te vinden.

Ze leven in holen met gangen die zowel boven als onder de waterspiegel liggen. Landbouwers hebben veel last van dit ongedierte. Ze kunnen de akkers behoorlijk aanvreten.

Woelratten vangen

Woelratten vangen vergt ervaring. Dit kan met een klem, maar is uiteraard verboden omdat deze soort rat een beschermd dier is. Het moet dus op een andere manier. Wij als professionals weten precies hoe en waar we deze rattensoort kunnen vinden en vangen.

Hoe woelratten bestrijden?

Woelratten mogen niet gevangen worden met een klem en daarna gedood worden. Deze rat is een beschermd inheemse diersoort dus er wordt een andere aanpak gebruikt om de woelratten te bestrijden.

De Flora en Faunawet

Deze wet vertelt ons dat beschermde inheemse diersoorten waaronder dus ook de woelrat valt niet te doden of te verwonden.

Deze dieren mag je ook niet verontrusten of vangen. Nesten en holen mogen niet worden beschadigd of vernietigd worden.

De Woelrat deskundig bestrijden

Om dus toch de woelrat te bestrijden moeten ze op een toegestane wijze verjaagd worden. Wanneer ze in uw tuin zitten bij de vijver moeten ze weggejaagd worden.

Onze bestrijdingsdienst zal dit op de juiste manier doen. Het is belangrijk wanneer u een rat in de tuin heeft gezien ons direct te bellen zodat we alvast van advies kunnen geven.

Ons telefoonnummer is onderaan dit bericht te vinden evenals een formulier waarmee online een aanvraag kan worden gedaan om de woelrat te bestrijden.

Wij zijn binnen 24 uur aanwezig om op vakkundige wijze de woelratten te bestrijden.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8505, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte