Rattenbestrijden.com Gratis advies en oplossingen om ratten te bestrijden

Bel ons direct

085 - 029 8505

Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte
zwarte rat bestrijden

De zwarte rat bestrijden

De zwarte rat bestrijden is niet eenvoudig.

Het beestje is ook niet onschuldig. Veel mensen weten niet dat de zwarte rat gevaarlijk is. Vermoedt u dat u last heeft van zwarte ratten in huis? Dan is het belangrijk om snel en effectief de zwarte rat te bestrijden.

Waarom de zwarte rat gevaarlijk is

Zwarte ratten zijn verwoede knagers. Ze knagen aan muren, buizen, leidingen en elektrische bedrading – soms zelfs met kortsluiting en brand tot gevolg.

Ook zijn ze meesters in het overdragen van ziekten, bacteriën en besmettingen. Dit kan gevaarlijk zijn voor uzelf, maar ook voor uw kinderen of uw huisdieren.

Om deze redenen is het erg belangrijk om actie te ondernemen tegen zwarte ratten in uw woning, tuin of in uw bedrijfspand.

Heeft u een zwarte rat in huis?

Bij de zwarte rat bestrijden, is het van belang te weten met welk soort rat u te maken heeft. Wereldwijd bestaan er zo’n 500 verschillende soorten ratten, maar in Nederland komen voornamelijk twee soorten voor. De bruine rat en de iets zeldzamere zwarte rat.

Heeft u last van ratten? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een bruine rat. Soms is het verschil voor het ongetrainde ook lastig op te merken. Toch kunt u ook last hebben van de zwarte rat. Hieronder leggen we u meer uit.

Waarom leidt één rat al snel tot een zwarte rattenplaag?

Ratten behoren tot de knaagdieren en zijn familie van de muizen. Het zijn intelligente dieren en ze beschikken over een sterk overlevingsinstinct. Doordat zwarte ratten zich razendsnel voortplanten, ontaarden enkele ratten al snel in een complete rattenplaag.

Waar komen zwarte ratten voor?

Zwarte ratten komen overal voor waar organisch voedsel aanwezig is. Het zijn echte vruchteneters, ze zijn dol op warmte en ze houden zich graag op op de bovenste verdiepingen van grote gebouwen. Maar ook schuren, kelders of opslagplaatsen zijn niet veilig voor hen.

Hoe is de zwarte rat van de bruine rat te onderscheiden?

Zwarte ratten onderscheiden zich van bruine ratten doordat ze kleiner en magerder van lichaam zijn. Hun snuit is spitser en ze hebben grotere en minder behaarde oren.

De vacht van zwarte ratten is tamelijk ruig, ze hebben een lichtere buik en hun staart is meestal langer dan hun lichaam.

Welke andere tekenen zijn er van een zwarte rat in huis?

Ook als u nog geen enkele rat bent tegengekomen, kunnen er indicaties zijn van een zwarte rattenplaag in huis. U kunt bijvoorbeeld zwarte rat uitwerpselen tegenkomen, zoals keuteltjes of urinesporen.

Ook kunt u beschadigingen aantreffen aan uw interieur, bekabeling of levensmiddelen.

Zwarte rat uitwerpselen

Overal waar hij voorkomt, zal de zwarte rat uitwerpselen achterlaten. Let in het bijzonder aan muizenkeutels en urinesporen.

Urinesporen bevinden zich vaak langs wanden, vloeren en plinten. Wanneer u over een black light lamp beschikt, zult u kunnen constateren dat deze sporen oplichten.

Beschadigingen aan uw interieur

Een aderde indicatie van een zwarte rattenplaag zijn beschadigingen aan uw interieur. Stuk geknaagde kabels, kapot behang of aangevreten verpakkingen in uw keukenkastjes kunnen wijzen op een zwarte rat in huis.

Heeft u twijfels? Neem dat contact op met een bestrijder voor advies.

Zelf de zwarte rat bestrijden: een goed idee?

Hebt u een zwarte rat in huis? Zelf de zwarte rat bestrijden lijkt misschien een goede en voordelige oplossing. Maar de producten uit de doe-het-zelf-zaak zijn niet zelden prijzig en ze bieden geen waterdichte garantie.

Zelf de zwarte rat bestrijden: waarom u het maar beter niet kunt doen

Het gebruik van ongedierte bestrijdingsmiddelen is een vak apart. Het moet nauwlettend op de juiste plaatsen worden ingezet, waarbij niet meer bestrijdingsmiddel wordt gebruikt dan noodzakelijk is. Doet u dit zelf, dan is de kans groot dat u teveel gebruikt, en daardoor onnodig schade berokkent aan het milieu en aan niet-hinderlijke levende organismen.

zwarte rat bestrijden

De zwarte rattenplaag: een probleem dat om een snelle oplossing vraagt

Heeft u last van een zwarte rattenplaag, dan is dat een probleem dat om een snelle en effectieve oplossing vraagt.

Wanneer er niet snel genoeg gereageerd wordt op de verschijnselen, loopt u het risico dat de kwaal verergert. Zwarte ratten planten zich namelijk razendsnel voort.

De zwarte rat vangen: werk voor de vakman

Wilt u snel en effectief verlost zijn van de zwarte rat? Vertrouwt u dan op onze snelle en deskundige service. Onze experts hebben jarenlange ervaring en alle kennis in huis om de zwarte rat effectief te bestrijden.

Daarbij staan wij maximaal in voor uw veiligheid en voor een minimale belasting van het milieu.

De zwarte rat bestrijden zonder overlast

Wanneer u ons inschakelt, staan wij in voor een minimum aan overlast. Het is niet nodig om uw huis te ontruimen. Ook garanderen wij u een veilige behandeling, zowel voor uw omgeving als voor uw gezinsleden en huisdieren.

Particulieren of bedrijven kunnen gewoon doorgaan met waar ze mee bezig waren. De zwarte rat bestrijden zal door ons snel een effectief gebeuren, waardoor u hier zo weinig mogelijk overlast van zal ondervinden. Bovendien kunt u bij ons vertrouwen op een discrete service.

Meer weten?

De zwarte rat is gevaarlijk voor uw gezondheid. Vermoedt u een zwarte rattenplaag in uw huis of kantoor? Wacht dan niet langer en neem gratis en vrijblijvend contact met ons op!

Wilt u hulp bij de zwarte rat bestrijden? Of slechts advies of een prijsopgave voor bestrijding? Laat een bericht achter via het contactformulier of bel gratis en vrijblijvend met het nummer onderaan deze pagina.

Bel ons direct of vraag advies aan

085 - 029 8505, Lokaal tarief, 24/7 vrijblijvende offerte